Pantofii de dans – de nelipsit din lista rezoluțiilor pentru noul an

Pantofii de dans – de nelipsit din lista rezoluțiilor pentru noul an

Un nou an, o nouă șansă de a ne face promisiuni nouă înșine, promisiuni pe care ne dorim din toată inima să le urmăm în speranța că ne vor face viața mai bună, mai palpitantă, mai sănătoasă. Listele sunt lungi și includ un meniu mai sănătos, mai multe călătorii, mai mult timp petrecut cu familia & prietenii, mai multe motive de a petrece în fiecare weekend și zile mai eficiente/ scurte la job.

Dar de ce am adus vorba de rezoluțiile de noul an? Pentru că pe lista oricărui dansator se află următoarea dorință: o pereche de pantofi de dans, iar pentru cei cu experiență- o pereche nouă de pantofi de dans.

Lumea dansului este o aventură care nu poate fi comparată cu nimic altceva, iar fiecare aventură are nevoie de echipament corespunzător. 

Pe lângă răbdare și ambiție, un dansator are nevoie de o ținută aparte.

Eleganța, chiar fluiditatea mișcărilor, este datorată și pantofilor de dans. Deși, teoretic, poți dansa în orice pantofi, recomandarea tuturor instructorilor de dans este aceea de a avea la dispoziție o pereche de pantofi de dans. La prima încălțare îți cei da seama că nu ai gustat cu adevărat mișcările de dans până nu ți-ai pus magicii pantofi de dans. 

Pantofii sport cu crampoane au fost gândiți special pentru fotbal, cei cu talpă fină – pentru tenis, iar cei brăzdați pentru drumețiile la munte. Era normal ca și dansul să aibă parte de o asemenea atenție, urmarea fiind pantofii specializați pe fiecare stil în parte.

 

Există o logică în spatele acestor pantofi de dans; aici punctele esențiale:

  • sunt creați pentru a fi cât mai stabili posibil pe picior, de aceea ai senzația că vin „ca turnați” pe picior;
  • pantofii de dans sunt adesea custom-made, adică făcuți pe comandă, de aici unicitatea și potrivirea aproape perfectă cu forma piciorului;
  • au o talpă special gândită pentru alunecarea cât și aderența potrivită într-o sală de dans, de aceea vei sesiza că acele piruete sunt mai ușor de realizat cu pantofii potriviți;
  • îți oferă mobilitatea (libertatea) necesară pentru pașii de dans, ajutându-te atunci când crești gradul de dificultate al pașilor / viteza;
  • au rol de a completa estetic ținuta unui dansator, contribuind la eleganța acestuia pe ringul de dans, devenind cireașa de pe tortul oricărui dress code.

Și acum, întrebarea de 1000 de puncte: când anume ar trebui să îți faci pantofi de dans?

Contextul e foarte comun: te apuci de cursuri de salsa și ți se spune că ar fi bine să îți faci pantofi de dans dacă vrei să beneficiezi de tot ce are dansul mai bun de oferit. Bineînțeles, aceasta este doar e o sugestie bine informată. Dansatorii veterani îți pot explica în multe feluri de ce pantofii de dans sunt necesari cât mai devreme.

Avem încredere că îți vei da seama singur când e momentul să-ți faci pantofi. Va fi acel moment când vei observa că parcă nu te miști la fel de bine ca cei care au deja pantofi. Și acest moment va fi de asemenea acela în care vei decide că vrei să dansezi cât mai mult timp, cât mai bine.

Cert este că după prima pereche de pantofi pe care o vei avea, îți vei da seama ce aventură minunată e dansul, iar fiecare an nou va aduce ca rezoluție-tradiție o nouă pereche de pantofi de dans!

 

Foto: es.wikipedia.org, pexels.com

Leave a Reply