Dress code-ul, mama lui de dress code!

Dress code-ul, mama lui de dress code!

Ori la party, ori la festival, stânga ori dreapta, peste tot dress code. Ce se întâmplă aici dom`le? Ce atâta cod, ce atâtea tematici?

Adevărul e că nu decid alții. Dress code-ul e o sugestie. Atunci, de ce se propune? Legenda spune că la un moment dat, neprecizat și de neidentificat, un dansator și-a adresat întrebarea: „Cu ce mă îmbrac eu azi la party?”.  Și după multe bătălii cu propria imaginație, creativitatea a învins și așa a luat naștere trend-ul de dress code.

Și nu, dress code-ul nu e un monstru care-ți îngrădește libertatea artistică asupra propriei vestimentații. Doar îți dă o direcție, mai ales dacă evenimentul este unul special sau cu tematică. Din moment ce la multe festivaluri te vei afla în deplasare, e mai simplu să știi din start ce vei purta în fiecare seară. Și uite așa, organizatorii stau și fac brainstorming ca să genereze idei de party-yri tematice pentru fiecare seară de festival. Așa știe toată lumea cam în ce să se încadreze și, desigur, atmosfera e piperată de tematici care mai de care mai nebune sau fancy care vin la pachet cu suprize!

SWa 10th Anniversary / Pin-up girls & Greasers

Cel mai popular dress code este White Party. Treaba e simplă: te îmbraci în alb. Asta, bineînțeles, dacă vrei să respecți propunerea organizatorilor. Nu te poate obliga nimeni să porți ceva ce nu vrei și, de asemenea, n-o să te oblige nimeni să porți ceva ce nu ai purta în mod obișnuit sau ceva ce nu ai în garderobă. Dacă ai ceva ce se potrivește și vrei să scapi de stres, atunci cu un dress code ești aranjat. Alții preferă să intre în joc și să caute ținute potrivite pentru tematica propusă de organizatori, pentru a susține vibe-ul party-ului. Dacă te interesează cumva teamtica party-ului, dar n-ai chef să te conformezi, poți opta pentru includerea în vestimentație a câteva accesorii care țin de tematica petrecerii. E mult mai simplu și, poate, mai comod pentru cei timizi. 🙂

 

SWA 10th Anniversary / Hippie Dress Code

 

În general, organizatorii unui eveniment anunță din timp dress code-urile și de asemenea vin în întâmpinarea participanților cu sugestii vestimentare și poze orientative pentru a susține vizual tematica propusă și a tenta lumea să intre în joc.

În funcție de cât de trăznit e dress code-ul, toată treaba se poate dovedi a fi o aventură distractivă! E un fel de Halloween periodic la care ai ocazia să porți chestia aia dubioasă pe care ți-ai luat-o sub impulsul momentului, care zace în fundul dulapului de la facerea lumi și pe care nu ai scos-o la înaintare că n-ai avut contextul potrivit! Mamă, ce fain o să iasă în poze și ce fun o să fie să te joci cu garderoba ta, deși nu vrei să recunoști că îți surâde ideea unui party tematic, așa, din când în când!

 

Și pentru că am pomenit de Halloween, well ne cam bate la ușă și ne pregătim de Halloween Salsa Party, hai să vedem ce opțiuni avem atunci când dress code-ul este Bloody Scary

 

Să luăm doar câteva dintre cele mai apreciate și îmbrăcate costume de Halloween, ce și-au câștigat reputația de-a lungul anilor:

 

Te încurajăm să experimentezi ideea dress code-ului, mai ales dacă se anunță un party de pomină! Go wild!

Leave a Reply