De la Lady la Salsa Lady

De la Lady la Salsa Lady

E acolo, chiar în fața ta și are un je ne sais quoi , are o prezență total aparte. E parcă strălucitoare, ca și cum ar avea o aură sclipitoare, un salsa-zen intens, o privire languroasă sau aduce chiar a balerină. Mișcările îi sunt elegante, echilibrate, perfect gândite și executate.

Dacă ești salsero, vrei s-o inviți la dans; chiar nu contează cum o cheamă și de unde vine. Dacă ești salsera, o privești cu puțină invidie-n inimioară și îți promiți că la un moment dat o să te miști la fel de senzual precum EA.

Workshop Lady Styling | Andra Jasmina @ SWA

Andra Jasmina in action @ Workshop Lady Styling <3 #swa #andrajasmina #ladystyling | https://salsawithattitude.ro/

Publicată de Salsa With Attitude Dance School pe Miercuri, 8 noiembrie 2017

 

Dar să revenim. Cine e EA?

EA e pur și simplu… dansatoarea. În timpul călătoriei magice, care este lumea dansului, în lumea dansurilor latino-americane, întâlnești o dansatoare care îți taie răsuflarea. Tipa aia care se mișcă extrem de bine și are mișcări fluide… well, nu e unică. Nu e o legendă sau un basm; e o persoană atât de pasionată de dans încât a decis să investească în a se perfecționa. Asta înseamnă participare constantă la cursurile de salsa, salsa party-uri, congrese și workshop-uri specifice.

Cum ajungi o salsa-LADY pe ringul de dans?

Diafana de EA se ascunde în fiecare dintre voi, salsera începătoare sau avansată, și așteaptă să fie motivată, invitată la dans. La primele cursuri vei avea impresia că ai două picioare stângi sau că îți miști șoldurile prea mult; nesiguranța te afectează și cu greu accepți invitația la dans. Sau, mergând în cealaltă extremă, că ești cea mai sexy și ai învățat să dansezi bachata sensual doar după 3 ore de curs; și așa ajungi să exagerezi mișcările și să o dai în bară.

Nu vrem să-ți strivim corola de minuni a lumii, dar cea mai bună alegere în dans e echilibrul: atunci când poți „sta pe picioarele tale” și face piruete fără prea mare efort, atunci ai devenit un dansator ce poate evolua spre finețurile pe care noi le numim styling.

 

Când e momentul să te apuci de lady styling?

După nenumărate ore de curs ai un moment în care dansul îți provoacă bucurie pură și te simți relaxată pe ringul de dans. Atunci e momentul să începi cu styling-ul, asta dacă nu ai urmat workshop-ul de lady styling încă din primele luni de curs. Nu e nicio problemă, timiditatea trece mai greu și e tratabilă cu o cură intensă de salsa & party-uri! EA, dansatoarea cu aură super ZEN & sexy, iese la suprafață în timp, depunând muncă și având răbdare cu sine.

Workshop-ul de lady styling este dedicat doamnelor și domnișoarelor all levels și este un 100%  practic. Instructorul de dans va aborda tematici precum: hand shine, body movement, spinning pe stilurile- salsa, cha cha, bachata.
Urmând aceste ore de dans, căci în definitiv se dansează, vei putea să îți îmbunătățești poziția corporală, încrederea în tine ca dansatoare, vei ajunge să îți controlezi și coordonezi mai bine mișcările și vei vedea că senzualitatea se poate dobândi. În plus, vei prinde puțin și gustul pentru interpretarea (ceva mai teatrală) a muzicii, a versurilor, a poveștii din spatele fiecărei piese, și vei transpune tot ce simți în gesturi fine, priviri galeșe sau intense; vei savura din plin aceste descoperiri, crede-ne pe cuvânt!

Totul depinde de tine. Tu simți când ești pregătită să fii o SALSA LADY în adevăratul sens al cuvântului.

 

Photo Copyright: Salsa with Attitude Dance School

 

Leave a Reply