De la cursuri de salsa la… party-uri de salsa!

De la cursuri de salsa la… party-uri de salsa!

Ai ajuns la cursurile de dansuri latino americane? Atunci, faci timid primii pași, 1 2 3… 5 6 7… Nici bine nu ai învățat cu ce se mănâncă toată treaba cu dansul că, bam!, auzi instructorul că zice ceva de un party. Hopa, stai așa, ce treabă au cursurile cu party-ul? Când cineva decide să se apuce de cursuri de dans latino-americane are de cele mai multe ori impresia că va învăța câte ceva ici-colo și după aceea poate să folosescă acele mișcări la vreo cumetrie.

Foarte des, boboceii nu se gândesc că vor avea ocazia să danseze mai des de 2-3 ori pe an, la o nuntă și două botezuri. Lucrurile se schimbă atunci când la sfârșitul primelor cursuri, instructorii reamintesc constant că există party-uri în fiecare săptămână.

Bun, dar care e treaba cu party-urile?

Treaba e foarte simplă: comunitatea salsa nu se poate abține să nu danseze, să nu se distreze, așa că multe din școlile de dans organizează săptămânal party-uri de salsa, uneori party-uri cu tematică, în care DJ-ul este responsabil să mobilizeze toți dansatorii de salsa, să îi aducă pe ringul de dans. Se dansează pe aceleași stiluri muzicale pe care se și predă: de la salsa, bachata, cha cha, kizomba, la merengue. Printre acestea, atmosfera mai este condimentată cu câte o semba și afrohouse.

Cine vine la party-urile de salsa?

La aceste party-uri, de cele mai multe ori, vin doar dansatori. Asta nu înseamnă că nu e binevenit oricine! De cele mai multe ori, comunitatea dansatorilor de salsa pare greu de abordat de către cineva care nu dansează. Soluția: cursurile de salsa & bachata unde poți să înveți să dansezi din ce în ce mai bine, atât la party-urile comunității salsa, cât și la orice eveniment la care participi în viața de zi cu zi. Chiar și participarea pasivă la aceste petreceri, din ipostaza de privitor, te poate inspira să urmezi cursurile de salsa sau îți poate deschide apetitul pentru orice tip de dans. 

De ce să participi la party-urile de salsa?

Adesea, instructorii și dansatorii de salsa spun noilor cursanți că e foarte important să participi la aceste party-uri, cu toată încrederea, chiar dacă ești la început și știi doar câțiva pași. Asta pentru că astfel capeți experiență. Nimeni nu te judecă, iar toți suntem acolo pentru a dansa și a ne simți bine. Fiecare dansator pe care îl vei vedea la un asemenea party a început și el de undeva. Deși la prima vedere s-ar putea sa fie intimidant, să vezi atât de mulți oameni care parcă s-au născut dansând, curând o să realizezi că nu e chiar așa de greu, și că distracția e garantată. Dansul în sine este o metodă de a te exprima și de a te bucura de muzică. De aici și crezul școlii noastre, „Experimentează fericirea prin dans!”.

Salsa Christmas Party / 17 dec 2016

Vă facem poftă…#swa #crazyparty #salsachristmasparty

Publicată de Salsa With Attitude Dance School pe Marţi, 20 Decembrie 2016

 

Partea faină e că la party-uri poți fura mișcări! Dacă vezi de suficient de multe ori o mișcare executată de alți dansatori, o poți face și tu cu puțin curaj și imaginație. Cum era vorba aia? Meseria se fură, nu se învață. Vei cunoaște oameni noi care poate nu fac parte din aceeași școală de dans ca tine, dar care au venit de asemenea să se bucure de muzică și dans. Socializarea se întâmplă aproape fără să-ți dai seama și, în cel mai scurt timp, te vei trezi dansând cu oameni pe care nu-i cunoști, dar cu care te înțelegi fără nici o problemă, datorită limbajului universal care este dansul.

Știm că te-am convins: apucă-te de cursuri sau, dacă ești începător, curaj, și hai la party!

 

Foto: Dana Moica

Leave a Reply