Dansul- cea mai bună terapie pentru suflet și corp

Dansul- cea mai bună terapie pentru suflet și corp

Cu toții avem suișuri și coborâșuri, avem perioade în care strălucim și perioade în care vrem să ne ascundem sub plapumă și să nu mai ieșim de acolo câteva zile. Atunci când simțim că totul nu e 100% OK cu viața noastră, cea mai bună idee e să acționăm și nu să ne lăsăm pradă dezamăgirilor. Resursele ce ne pot ajuta să ne revenim sunt nelimitate, printre care și o activitate nouă, iar în cazurile mai grave ajutorul unui specialist poate schimba lucrurile.

Studiile arată că un cerc nou de amici sau prieteni, o activitate diferită sau antrenantă, ne pot oferi perspectiva de care avem nevoie pentru a depăși momentul dificil pe care îl trăim. 

Salsa & bachata class @ SWA

Despacito, cătinel, cătinel, așa faci primii tăi pași de bachata! Fără stres, relaxat și chill, având instructorii alături pentru a-ți corecta postura sau a te îndruma să simți mai bine ritmul. Dacă vrei să descoperi vibe-ul unui curs de dans pentru începători, te invtăm la noul curs de SALSA pentru începători! Prima oră este #gratuită, așa că îți poți satisface curiozitatea și încerca un curs de salsa pentru bobocei. :)#SWAcommunity #danceclass

Publicată de Salsa With Attitude Dance School pe Marţi, 5 februarie 2019

Partea plăcută atunci când te întâlnești cu atât de mulți oameni într-o școală de dans este că în timp descoperi povestea lor, motivele care i-au făcut să decidă să vină la un curs de dans. Tot timpul este un motiv bun: nevoia de socializare, de a cunoaște lume nouă, de a schimba postura corporală, de a depăși timiditatea exagerată sau dorința de a trece peste frica ridicolului. Sau, poate, pur și simplu au nevoie de o modalitate de a se distra săptămânal!

Cursurile de salsa nu oferă doar o soluție pentru plictiseală sau o alternativă pentru mersul la sală, deși beneficiile fizice sunt multe și destul de evidente. Ele sunt o modalitate de a interacționa, de a învăța să ai răbdare cu tine, de a zâmbi mai des, de a te destinde după cursuri sau job. Beneficiile psihicesau emoționale nu sunt atât de evidente pentru toată lumea, de aceea ne revine datoria de a atrage atenția asupra acestora. Dansul este adesea cel mai bun medicament pentru suflet! 

Salsa pentru începători @ SWA Dance School

În fiecare marți & joi, de la ora 21.00, ne mișcăm/ relaxăm/ distrăm pe ritmuri latino alături de Carla și Ciprian la Palladium Dance Club. 💃🕺Înscrierile la noul curs de SALSA pentru începători continuă, iar sugestia noastră este să suni un prieten și să-l iei cu tine la curs mai ales dacă nu-i prea place mișcarea, îl înviorăm noi! 🙈

Publicată de Salsa With Attitude Dance School pe Joi, 14 februarie 2019

Ca să o luăm sistematic, am întocmit o listă cu beneficiile pe care cursurile de salsa le pot aduce în viațai noastră, din punct de vedere psihic & emoțional:

  1. Orice nou început oferă o doză de entuziasm și determinare. Posibilitatea de a te reinventa, de a face planuri noi, este un adevărat afrodisiac.
  2.  Te ajută să ajungi într-o comunitate extrem de colorată, unde fiecare persoană este diferită. Un curs de salsa îți oferă șansa de a te afla într-un context nou, cu oameni noi, dar îți garantează în același timp un interes comun.
  3. Faptul că trebuie să te concentrezi pe ceva nou te ajută să te deconectezi de la stresul cotidian. Când problemele și stresul se adună, ai nevoie de o sursă de relaxare.
  4. Cursurile de salsa sunt excelente atât pentru corp cât și pentru suflet. Este demonstrat că dansul îmbunătățește starea psihică, crește viteza de reacție la anumiți stimuli și este o metodă excelentă de a preveni bolile degenerative ale creierului. 
  5. Buna dispoziție este ceva care nu lipsește de la cursurile de salsa. Orice grijă ai avea, o dată ce pășești în sala de dans, va fi cineva acolo care să te bine dispună. Muzica în sine este un factor foarte important, fiind cea care te va conecta cu experiența dansului. 

Concluzie? Dansul este un remediu accesibil și complex pentru stres, tristețe și o mulțime de alte sentimente negative pe care le încercăm de-a lungul vieții. Pe unii îi va ajuta mai mult, pe alții mai puțin, dar un lucru e sigur: nu se poate să nu zâmbești la cursurile de salsa!

 

Photo & Video Copyrights: Salsa with Attitude Dance School

Leave a Reply