Cu ce să te îmbraci ca să dansezi bucuros și fără griji

Cu ce să te îmbraci ca să dansezi bucuros și fără griji

Pentru că săptămânal ne confruntăm cu una din situațiile pe care le-am menționat mai jos, ne-am decis să dedicăm un articol, mai serios de data asta!, subiectului omniprezent: ținuta la party. Dacă ai experiență în salsa, cam ai idee despre ce vorbim aici, dacă nu, acest articol îți este dedicat!

Cum ai făcut, cum n-ai făcut, te-ai apucat de dans! Ai venit la cursuri, la practice și te-ai convins că merită să mergi și la party. Mai degrabă, ai dobândit curajul de a merge și la party, asta după ce instructorul ți-a spus că, da!, începi să te miști bine, chiar foarte bine, și chiar simți ritmul! Toate bune și frumoase, dar vine întrebarea cea mai mare: ce o să porți la party?! 

Asta pentru că vestimentația de party trebuie să fie și sexy și confortabilă și trendy și să #reziste! 

 

Te învârți, te agiți și până la urmă găsești o ținută pe care o consideri corespunzătoare sau, cel puțin, rezitentă și #fashionable. Și așa ajungi la party, distracție maximă și, când ți-e lumea mai dragă sau dansul mai pasional, te trezești că ceva s-a rupt/ crăpat/ stricat ținuta ta. Uneori e mai grav: te-ai lovit/ zgâriat în cine știe ce obiect vestimentar al altui dansator sau chiar tu i-ai provocat cuiva daună totală cu brățările alea mișto cu zimți. 

 

Concluzia, până acum? În cazul unui dansator ținuta poate deveni o armă albă! 

 

Ca să evităm asemenea accidente, am venit cu un ghid care să te ajute să te hotărăști ce să porți (nimic nu e obligatoriu, bineînțeles):

  1. Țintele. Știți voi, acele obiecte ascuțite făcute din metal, de obicei, care se pun pe haine și pe bijuterii. Nu vrem să ne luăm de stilul nimănui, dar țintele te transformă într-o chestie de evitat și ocolit, mai ales pe ringul de dans!
  2. Cerceii foarte mari. Cerculețe, franjuri sau cu lănțișoare lungi – există constant riscul să fie agățați fie de partener, fie de dansatorul de lângă. Și uite așa zboară cercelul și întrerupe un dans pasional. 
  3. Inele, brățări și ceasuri. Stilul e stil și ne place să arătăm bine, dar mare grijă la accesorii! DÎn acest caz, dimensiunea contează, mai ales când zboară câte o mână cu un ceas greu direct în nasul altcuiva. Ouuuuuch! Domnilor, impresionați fata prin dans și lăsați Rolexu’ acasă! 
  4. Franjuri. Ne plac, arată bine când te miști, dar o rochie întreagă realizată din franjuri și un nasture de la manșeta partenerului sunt un mix întortocheat:  preferăm să dansăm decât să dezlengăm franjuri de pe nasturi, ceasuri și brățări.
  5. Fuste și rochii foarte scurte și foarte strâmte. Da, clar arată foarte bine și e mega secsi. 🙂 Din nefericire, orice e foarte scurt și foarte strâmt are tendința de a se și… ridica. Și uite așa ajungem la „sună periculos, trage fusta mai jos”! Din această cauză,  în timpul dansului fata face ochii mari când realizează încotro se duce fusta și începe să caute momente în dans în care să aibe mâinile libere să tragă de fustă.Păcat de dans, nu-i așa?

 

Și cum orice vestimentație e însoțită și de o anumită coafură, ladies luați în considerare următoarele:

  1. Bici, bici, bici! Părul lung împletit devine bici și asta nu doar pentru partener, ci și pentru voi înșivă și alți dansatori din jur. E fain să fii Beyonce, dar e nasol să ai jdemii de codițe când faci piruete, horror! 
  2. Rapunzel. Părul lung lăsat liber devine pânză de păianjen. O singură piruetă e necesară pentru a te încâlci în păr, fie tu însăți, fie partenerul. Not fun at alllllll!

Mno, nu zice nimeni să te tunzi cheală, doamne ferește! Vrem doar să atragem atenția asupra faptul că spațiul e comun, uneori limitat, și nimeni nu vrea să se trezească brusc că e pleznit de o podoabă capilară sau să simtă gustul șamponului tău. 

 

Acestea fiind spuse (wow, dar mult am mai scris!), ideea principală este să găsești o ținută care să îți permită să te miști în voie, să te simți comod, să fie safe pentru tine și ceilalți dasatori. Nu-i așa de greu, așa-i?

 

Foto: wonderful Internet

Leave a Reply