Bachata – între pasiune și control

Bachata – între pasiune și control

O mișcare suavă din șold, unduirea delicată a mâinilor. Elasticitate și forță, pasiune și control. Toate acestea se împletesc și desenează o frumoasă poveste, pe ritmuri de bachata.

De la Daniel și Desiree, la Ataca și La Alemana, toți împătimiții de bachata, în mod cert, știu un lucru: bachata creează dependență! Aflată undeva între viteza salsei și intimitatea kizombei, bachata este, poate, cel mai maleabil stil de dans latino-american. Permite atât mișcări rapide, de forță, cât și unduiri lente, delicate.

Originară din Republica Dominicană, bachata are de asemenea sub-ramuri: dominican, sensual, flow, fusion și așa mai departe. Fiecare stil de bachata are calitățiile unice, dar partea cea mai frumoasă e că poți împleti toate stilurile într-un singur dans, pe o singură melodie, atâta timp cât rimtul permite asta. 

Baza pentru bachata este una dintre cele mai simple, de aceea este primul pas care se predă în sălile de dans. Deși cursurile de dans latino-americane vin sub denumirea generică și extrem de populară „cursuri de salsa”, bachata nu va lipsi din sălile de dans. Este un prim pas către lumea magică a dansului și a comunicării dintre două trupuri.

Curs de salsa pentru începători | 12 feb 2018

Pe 12 februarie am lansat un nou Curs de salsa pentru incepatori și suntem mândri de noii noștri bobocei!Înscrierile sunt deschise până în data de 28 martie, așa că ne vedem la curs!suSalsa, bachata, cha cha, mambo | Luni & miercuri | 21.00-22.00 | Palladium Dance Club

Publicată de Salsa With Attitude Dance School pe Miercuri, 14 Februarie 2018

 

Prin toată simplitatea ei aparentă, bachata permite să adaugi constant câte un artificiu, ceea ce o face prietenoasă pentru dansatori, indiferent de nivelul la care se află. Dansul este precum un organism viu: crește, se dezvoltă, iar bachata a evoluat continuu, mai ales în ultimii ani.

A devenit un stil complex, capabil de multe mișcări care par a fi supraomenești pentru cei care doar ce-au început să se miște pe ritm. În același timp, după ce o digeri puțin, ajungi să înțelegi că exact dualitatea aceasta face ca bachata să fie interesantă. Te lasă să te joci cu ea, să adaugi orice îți poftește inima, să o „compui” cu ce știi tu mai bine.

Senzualitatea se împletește cu puterea într-un dans care invită la originalitate, libertate. Fie că ești la primele cursuri și doar ce începi să deslușești misterele oferite de bachata, fie că deja o stăpânești într-o măsură sau alta, „bachata me, baby” mereu te va surprinde! 

Salsa with Attitude Dance School – Urban Bachata – Full Choreo…

Proudly introducing cea mai nouă coregrafie #SWA style! Get your urban vibes, dance bachata!

Publicată de Salsa With Attitude Dance School pe Vineri, 22 Septembrie 2017

 

Foto: Dana Moica

 

Leave a Reply