De ce să optezi pentru un curs de salsa

De ce să optezi pentru un curs de salsa

Atunci când întrebi pe cineva de ce anume s-a apucat de dans, există șanse mari să nu primești un răspuns… tocmai clar. Fiecare are argumentele sale atunci când este întrebat ce anume l-a determinat să urmeze cursuri de dans, în cazul nostru cursuri de salsa.

Totuși, există câteva motive pe care le-am auzit mai des:
  • monotonie în viața personală,
  • curiozitate,
  • cercul de prieteni a venit cu inițiativa de a face ceva diferit împreună,
  • dansul a fost mereu un hobby sau o pasiune bine ascunsă, 
  • nevoia de integrare într-o nouă comunitate,
  • dansul e precum o terapie: vindecă prin zâmbet și mișcare.

Indiferent care a fost catalizatorul ce ți-a îndrumat pașii spre sala de dans, există un adevăr general pe care îl știm cu toții: dansul are efecte benefice, aproape magice! Asta pentru că te ajută să te menții în formă (pune în mișcare musculatura leneșă), dă un boost vieții tale sociale, te face sâ zâmbești mai des (uneori, aparent, fără motiv), îți dă o stare generală de bine și te ajută să redescoperi bucuria micilor plăceri ale vieții. 

Nu spunem doar noi asta, căci există numeroase studii care demonstrează că dansul este o activitate extrem de complexă pentru corp. Îmbunătățește reflexele, tonusul fizic general, legăturile dintre neuroni, previne sau întârzie apariția bolilor sistemului nervos, și de asemenea încetinește semnele de îmbătrânire atât mentală cât și fizică. Pe scurt, dansul te menține tânăr! 

Printre numeroasele stiluri de dans pe care poți să începi oricând să le înveți, fenomenul salsa este cel mai permisiv. Prin fenomen salsa ne referim la mambo, bachata, kizomba, cha cha, și tot ce se mai predă într-un curs de dansuri latino-americane. De ce e permisiv? Pentru că e în continuă dezvoltare, fiecare dansatori punându-și amprenta asupra propriului stil de dans. Creativitatea este binevenită în salsa! 

În salsa se știe că distracția e garantată la orice curs sau party. Fie că ești începător sau mai avansat, prieteniile se leagă ușor, dansul începe să meargă de la sine, și muzica te binedispune dim primul moment în care calci pe ringul de dans. 

Indiferent de motivele care te-au îndrumat sau te vor îndruma să te apuci de salsa, crede-ne, o decizie mai bună nici c-ai luat în viața ta!

 

Foto: Dana Moica

Leave a Reply