1 2 3, 5 6 7, salsa, salsa, salsa!

1 2 3, 5 6 7, salsa, salsa, salsa!

1 2 3, 5 6 7… Cam asta se aude în orice sală de curs, unde se predau cursuri de dans latino-american. Noi, astăzi, ne oprim la… salsa!  Așează-te comod, căci noi îți sugerăm câteva lucruri pe care trebuie să le cunoști dacă dansezi sau vrei să dansezi salsa. 

Ce este salsa?

Istoric vorbind, stilul de dans salsa provine din Cuba. Cu timpul și odată cu creșterea popularității sale, salsa s-a transformat: a prins alte influențe de la dansatorii americani, care au introdus elemente de disco în mișcările pe care le executau pe ringul de dans. Astfel, fenomenul salsa crește la nivel mondial și salsa devene un stil variat, cu sub-ramuri. Avem New York style, L.A. style, cubana și așa mai departe. 

Cum e cu ritmul în salsa?

Deși există mai multe feluri de a interpreta muzica, aceasta transmite același mesaj: salsa e energică, plină de vibrații și o adevărată oază de bună dispoziție. Ritmul alert și instrumentele de percuție pot trezi pe oricine din letargie și trezește orice mușchi atunci când începi să dansezi. Chiar și cel mai timid dintre începători se va ridica de pe scaun… împins de melodia potrivită.  Poate ai auzit că salsa dă dependență și, poate, ți s-a părut un clișeu. Ei bine, după primele cursuri de salsa te vei trezi că asculți salsa în mașină, în drum spre servici, și vei aștepta cu nerăbdare un semafor roșu, ca să te poți zbengui pe melodie. Dacă mergi pe jos… cât stai la semafor vei număra pașii de dans pe ritm! Am trecut și noi prin asta… știm ce zicem. 🙂

 

Dansează salsa!

Cât despre dans în sine, sunt multe ce pot fi spuse. Din experiența tuturor celor care s-au apucat de salsa în paralel cu alte stiluri de dans, opinia generală este că salsa este puțin mai greu de digerat. Cel puțin la început. Viteza impusă de muzică, complexitatea mișcărilor și schimbările de direcție sunt suficiente cât să amețească pe oricine. Dar după puțin timp, și după ce-i dai de gust, nu te mai poți sătura de salsa! Adrenalina îți face apariția și cu fiecare piesă de salsa vrei mai mult!  Dacă inițial îți e teamă să te avânți pe o piesă de salsa, după ce prinzi puțin curaj și experiență te vor mânca tălpile și vei aștepta cu nerăbdare să vină o melodie de salsa la party. 

 

Curaj și la curs!

Iar partea cea mai mișto din toată treaba asta, e că avansezi fără să-ți dai seama. Dacă la primul curs sau party la care participi te uiți la cei mai avansați de parca ar avea rachete prinse de picioare, vei fi surprins să descoperi despre tine însuți, că în doar câteva luni, că vei face exact la fel de multe nebunii pe ringul de dans. Și nu vei știi cum ai ajuns acolo! Și vei vrea mai mult și mai mult, pentru că niciodată nu va fi suficient de multă salsa!

Dance Classes @ Salsa with Attitude

Căldură mare, monșer, însă dansu-i pe cât de intens pe atât de răcoritor! Nu lăsa vara să treacă fără să dansezi, fără să te bucuri de compania celor ce caută bucuria în pași de dans! :)#SalsawithAttitude #danceclass #bachata #salsa

Publicată de Salsa With Attitude Dance School pe 11 Iunie 2018

 

Foto: Dana Moica

Leave a Reply